Voedselbossen, bostuinen, bosrandtuinen zijn ecosystemen met een grote diversiteit aan meerjarige bomen, struiken en voedselplanten. Dergelijke bossen en tuinen zijn opgebouwd uit meerdere begroeiingslagen van wortelgewassen in de bodem tot en met hoge notenbomen. Ze kunnen als het ware een verlengde van uw moestuin vormen en tegelijkertijd positief bijdragen aan biodiversiteit in uw omgeving. Voedselbossen kunnen oneindig groot aangeplant worden, maar ook in uw (kleine) voor- en achtertuin passen. 

Tijdens de workshop krijgt u antwoorden op vragen:  

  • Wat is een voedselbos in een gematigd klimaat?
  • Welke bijzondere bomen en planten met eetbare delen: vruchten, bladeren, wortelen e.d. kunnen er groeien in uw (kleine) tuin?
  • Hoe gaat u om met plagen en onkruiden?
  • Hoe maakt u een basisontwerp voor een voedselbos?


Bij de workshop gebruikt u uw opgedane kennis meteen voor het maken van een praktisch ontwerp. Als u dan later een praktische ondersteuning wilt krijgen bij het opzetten van een groter voedselbos in uw gemeenschap, help ik u graag op weg. Tijdens deze workshop maakt u ook kennis met bijzondere voedselbos planten van Country Winery, die ook te koop zijn.

Datum: 20 maart 2016 van 10.00 tot 15.00 uur

Locatie: Country Winery, Jipkesbeltweg 42, 7443 PN, Nijverdal

Kosten: € 40 per persoon, inclusief thee & koffie.

Lunch pauze van 12:00-12:30 uur is op basis van een potluck: een vrijwillige inbreng van zelfgemaakt eten om samen van te genieten. 
Voorkennis is niet vereist. De workshop gaat door bij minimale aanmelding van 15 personen.


U kunt zich aanmelden d.m.v. het formulier hiernaast en dat kan tot 10 maart 2016.