Ja, ik meld mij graag aan:

Paardenbloem, kweeappels, goudsbloemen, Oost-Indische kers, blad van de lindeboom en meidoorn kun je allemaal eten, echt!

En er zijn nog veel meer eetbare planten en bomen in onze directe omgeving, waar wij vaak gedachteloos aan voorbij lopen en vaak als onkruid betitelen! Toch vrolijken ze je salade op, je kunt er soep van koken, ze zijn super gezond, heel smakelijk én GRATIS!

Tijdens een speurtocht, zoek je onder mijn begeleiding, naar alles wat eetbaar is onderweg. Ik vertel welk deel van de plant of boom je kunt eten en in welke periode van het jaar. Bijvoorbeeld dat het blad van de linde heel smakelijk is om te eten in mei, daarna wordt het taaier.

'Onkruid' is lekker! Het zit vol met bijzondere vitaminen, mineralen en andere stoffen. En onkruid wint het op dit gebied van heel veel andere groentes die in de supermarkt liggen.

Tijdens de wildpluk krijg je:

  • antwoord op je vragen
  • oog voor het herkennen van eetbaar (on)kruid
  • leer je welk deel eetbaar is.

We verzamelen tijdens de tocht verschillende soorten 'onkruiden' en verwerken ze daarna in een lekkere maaltijd op de workshop locatie. Een maaltijd die je later ook aan anderen kunt voorzetten.

Bijna het hele jaar door zijn er eetbare planten en bomen te vinden in je directe omgeving. Mijn Wildpluk tochten vinden dan ook in verschillende maanden van het jaar plaats.

 

Eerstvolgende data:

Datum: 8 april 2016 van 16.30-20.30 uur                  

Plaats: Leeuwarden                                                   

Kosten: 35,-                                                                

 

Datum: 22 mei 2016 van 10.00 uur tot 14.00 uur

Plaats: Joure

Kosten: 35,-

 

Grootte: 8 tot 20 personen

Deze activiteit is ook aan te vragen voor een eigen groep op een andere datum!