Workshop Voedselbossen Turnhout België 23 januari 2016

‘Voedselbos-eetbaar landschap, waar heerlijke producten geoogst kunnen worden’.

De workshop is gehouden op 23 januari in de Stadsboerderij, Veldekensweg 10, te Turnhout.

Kijk voor een foto impressie bij mijn Portfolio.

Voedselbossen, bostuinen, bosrandtuinen zijn ecosystemen met een grote diversiteit aan meerjarige bomen, struiken en voedselplanten. Dergelijke bossen en tuinen zijn opgebouwd uit meerdere begroeiingslagen van wortelgewassen in de bodem tot en met hoge notenbomen. Ze kunnen als het ware een verlengde van uw moestuin vormen en tegelijkertijd positief bijdragen aan biodiversiteit in uw omgeving. Voedselbossen kunnen oneindig groot aangeplant worden of ook in uw (kleine) voor-en achtertuin passen.

Tijdens de workshop krijgt u antwoorden op vragen:
- Wat is een voedselbos in een gematigd klimaat?
- Welke bijzondere bomen en planten met eetbare delen: vruchten, bladeren, wortelen e.d. kunnen er groeien in uw (kleine) tuin?
- Hoe gaat u om met plagen en onkruiden?
- Hoe maakt u een basisontwerp voor een voedselbos?

Bij de workshop gebruikt u uw opgedane kennis meteen voor het maken van een praktisch ontwerp. Als u dan later een praktische ondersteuning wilt krijgen bij het opzetten van een groter voedselbos in uw gemeenschap, help ik u graag op weg.

Deelname kosten zijn € 35 per persoon inclusief thee & koffie. Lunch pauze van 12:00-12:30 uur is op basis van een potluck, vrijwillige inbreng van zelfgemaakte eten om samen van te genieten. Voorkennis is niet vereist.