Hobbitstee, foto: Eva Flendrie
Hobbitstee, foto: Eva Flendrie

Op zondag 27 maart, Eerste Paasdag, vindt op de Hobbitstee deze bijzondere voedselbossen workshop plaats!

Voedselbossen, bostuinen, bosrandtuinen zijn ecosystemen met een grote diversiteit aan meerjarige bomen, struiken en voedselplanten. Dergelijke bossen en tuinen zijn opgebouwd uit meerdere begroeiingslagen van wortelgewassen in de bodem tot en met hoge notenbomen. Ze kunnen als het ware een verlengde van uw moestuin vormen en tegelijkertijd positief bijdragen aan biodiversiteit in uw omgeving. Voedselbossen kunnen oneindig groot aangeplant worden, maar passen ook in uw (kleine) voor- en achtertuin.

Tijdens de workshop krijgt u antwoorden op vragen:

  • Wat is een voedselbos in een gematigd klimaat?
  • Welke bijzondere bomen en planten met eetbare delen: vruchten, bladeren, wortelen e.d. kunnen er groeien in uw (kleine) tuin?
  • Hoe gaat u om met plagen en onkruiden?
  • Hoe maakt u een basisontwerp voor een voedselbos?

Bij de workshop gebruikt u uw opgedane kennis meteen voor het maken van een praktisch ontwerp. Als u dan later een praktische ondersteuning wilt krijgen bij het opzetten van een groter voedselbos in uw gemeenschap, help ik u graag op weg.

Micha Wieland van Voedselbos Kwekerij Arborealis zal aanwezig zijn bij deze workshop. Als expert op het gebied van bijzondere eetbare planten, zal hij ook dieper ingaan op waarom je wel of niet voor selecties kiest en waarom er soms liever voor zaailingen gekozen wordt en in andere gevallen voor een geënte soort op een bepaalde onderstam.

Datum: 27 maart 2016 van 10.00 tot 15.00 uur

Locatie: de Hobbitstee, van Zijlweg 3, 8351 HW Wapserveen

Kosten: € 50 per persoon, inclusief thee & koffie.

Lunch pauze van 12:00-12:30 uur is op basis van een potluck: een vrijwillige inbreng van zelfgemaakt eten om samen van te genieten. Wij zorgen voor heerlijk brood van de Bakstee, de bakkerij van de Hobbitstee.

Voorkennis is niet vereist. De workshop gaat door bij minimale aanmelding van 10 personen.